Ristorante Solagna Quero Vas Progetto 01

PROJECT

 
 
Take the time to bury yourself in the lines of our menu and you will discover what makes the kitchen of the Locanda Solagna unique. Go beyond the single dishes - the menu changes seasonally - and let us carry you away.

You will admire our desire to bring to the table not only food but also emotions, surprises, and tastes which are always new.
 
 
Ristorante Solagna Quero Vas Identita 02

IDENTITY

 
 

Our identity comes with the selection of raw materials and in our craftsmanship. We delight in finding and rediscovering our traditions a piece at a time, after the eyes have been for a moment deluded.

The kitchen of the Locanda Solagna values the specific and strong ties with the land, which comes with a celebration of what still grows following the rhythm of nature. Our special pleasure lies in the pride that comes with offering a little spa for both soul and palate.

 

 

Ristorante Solagna Quero Vas Anima Slow 03

SLOW SOUL

 

 

Raw material that comes from a production which takes time, Presidi Slow Food, growing and responsible agriculture: the soul of our kitchen has always been here - since 1956. A defensive choice, consciously made, throughout the generations that have succeeded each other in the running of the Locanda Solagna, when the labels protecting diversity were not necessary but even more now that they have become a lifestyle choice.

 

 

  • Locanda Solagna Ristorante Belluno 01
  • Locanda Solagna Ristorante Belluno 02
  • Locanda Solagna Ristorante Belluno 03
  • Locanda Solagna Ristorante Belluno 04
  • Locanda Solagna Ristorante Belluno 05
  • Locanda Solagna Ristorante Belluno 06
  • Locanda Solagna Ristorante Belluno 07
  • Locanda Solagna Ristorante Belluno 08
  • Locanda Solagna Ristorante Belluno 09
  • Locanda Solagna Ristorante Belluno 10
  • Locanda Solagna Ristorante Belluno 11
  • Locanda Solagna Ristorante Belluno 12
  • Locanda Solagna Ristorante Belluno 13
  • Locanda Solagna Ristorante Belluno 14

 

 

This is a road we follow with pride, which takes the form of a direct relationship with producers who are committed to safeguard the quality of products and who have been recognized by the Slow Food movement for many years.

You can appreciate the result of our efforts in the dishes you will choose and in every corner of a land that maintains excellence to boast of.

 
 

Menù - SUMMER 2020


Appetiser
Tartar di manza Garronese, burrata e pomodorini 12
Nighiri sushi feltrino 10
Cappatoast 15
Fegato! Fegato!! Fegato!!! 12
Cipolla rossa, agrodolce di peperoni e peperoncino      piatti vegani locanda solagna 13
Crudo di pesce S.Q.

First course
Vialone essiccato sull’aia Melotti, carbone vegetale, cacio e pepe e guanciale croccante di Sauris 12
Spaghettone Senatore Cappelli, storione, caviale e burro affumicato 18
Ravioli di boraggine e ortica, fonduta di tuorlo, tartufo nero 13
Gnochi sbatu” di gialet, formaggio di malga, zufa 12
Tortellini di pasta fresca agli spinaci, mandorle, brodo di fagiolini e basilico piatti vegani locanda solagna 11

Second dish
“Conicio in tecia ala bira” 20
Quaglia, polentina di riso nero, melanzana grigliata 19
Dal nostro macellaio 22
Caponatina dell’orto      presideio slow food 17
Baccalà, brodo di porcini, maionese di pinoli e fiori di zucca 25

Desserts
Tatin di Pero misso della Lessinia, brulè e caprino       presideio slow food 7
Pom prussian, sedano e gin piatti vegani locanda solagna 7
Semifreddo al cacao, mousse al mascarpone e zabaione al caffè d’orzo 7
Strutture al cioccolato 8
Rapa rossa, ibisco e pan speziato 8
Selezione di formaggi italiani con composte fatta in casa 15

  • Tartar di manza garronese, foglie e frutti
    Tartar di manza garronese, foglie e frutti
  • Cicheti di Laguna
    Cicheti di Laguna
  • Millefoglie di zucca, cacao e mandorla di Noto
    Millefoglie di zucca, cacao e mandorla di Noto
  • Salmerino affumicato, le sue uova, castagne e pioppini all’agro
    Salmerino affumicato, le sue uova, castagne e pioppini all’agro
  • Cialsons, fonduta d’aglio del Polesine dop, formai carolà
    Cialsons, fonduta d’aglio del Polesine dop, formai carolà
  • Lasagna, ragù di vitello e maialino
    Lasagna, ragù di vitello e maialino
  • Gnocchi di funghi, pesto di cavolo nero e topinambur affumicato
    Gnocchi di funghi, pesto di cavolo nero e topinambur affumicato
  • Zuppa di pesce ricca-povera
    Zuppa di pesce ricca-povera
  • Anatra da cortile alla fiamma, purea di patata dolce e porro
    Anatra da cortile alla fiamma, purea di patata dolce e porro
  • “Pastissada”, rape e polenta fritta
    “Pastissada”, rape e polenta fritta
  • Pasta e fasioi
    Pasta e fasioi
  • Tatin di Pero misso della Lessinia, brulè e caprino
    Tatin di Pero misso della Lessinia, brulè e caprino
  • Pom prussian, sedano e gin
    Pom prussian, sedano e gin
  • Rapa rossa, ibisco e pan speziato
    Rapa rossa, ibisco e pan speziato
  • Strutture al cioccolato
    Strutture al cioccolato
locanda solagna quero vas bellunoLocanda Solagna
32030 Vas [BL] Piazza I Novembre, 2
Mail: info@locandasolagna.it
Tel. 0439 788019 - Fax 0439 788019
PI. e CF: 00296700255 - REA: 65048